SFS Okulu Mezunları – Seçkin Sazak

Biz sektörün en büyük okullarından biriyiz. Bizimle birlikte çalışan tüm arkadaşlarımızın kariyer hedeflerine yön verip hayatlarına dokunabildiğimiz için gurur duyuyoruz.

Ray Sigorta’da Analiz Müdür Yardımcısı olarak görev yapan mezunumuz Seçkin Sazak’ın anlattıklarını okumaya ne dersiniz?

 Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1988 Amasya doğumluyum. 28 yıldır İstanbul’da yaşıyorum ve evliyim. 2008’de Bolu İzzet Baysal Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nden mezun oldum.

SFS ile yolunuz nasıl kesişti?

Mezun olduktan sonra stajımı yapmak üzere SFS’ye başvurdum. Yolumuz bu şekilde SFS ile kesişmiş oldu. Stajımı tamamladıktan sonra da SFS’de Uyarlama Uzman Yardımcısı olarak işe başladım. Yani SFS profesyonel meslek hayatıma başladığım ilk yer.

SFS’de çalıştığınız süre boyunca hangi görevleri üstlendiniz?

Oryantasyon sürecimi  tamamladıktan sonra SFS’nin müşterilerinden Ray Sigorta, Ankara Sigorta ve Aviva Sigorta’da uyarlama tarafında görev aldım. Sonra sırasıyla Türk Nippon Sigorta projesinde 1 yıl, Aviva (Unico) Sigorta Ürün Revize Projesi’nde 2 yıl ve BNP Paribas Cardif Sigorta’da 2 yıl dış kaynak olarak farklı pozisyonlarda görev aldım. 

SFS’den, görev yaptığım 7 yılın ardından, 2014 Aralık ayında askerlik sebebi ile ayrıldım. Askerden geldikten sonra farklı bir yazılım şirketinde sistem analisti olarak çalışmaya başladım ve bu süreçte de Ziraat Sigorta şirketinde 2 yıl boyunca dış kaynak olarak görev aldım. 2017 Eylül itibarıyla Ray Sigorta’da Yazılım Uzmanı olarak göreve başladım ve hâlâ Ray Sigorta’da çalışmaktayım.

 SFS’de çalışmak size neler kazandırdı?

SFS’de işe başladığım yıllarda henüz 20 yaşında acemi bir delikanlıydım ve birçok şeyin farkında değildim. Fakat zaman içinde SFS’de çalışmak bana çok şey kazandırdı ve öğretti. O dönemde hem çalışma arkadaşlarımdan hem de müşterimiz olan sigorta şirketlerinden, sigortacılığı ve terminolojisini öğrendim. Gelişimime önemli katkıda bulunacak yöneticilerle çalışma fırsatı buldum. İş hayatına yeni başlamış biri olarak bundan daha iyi bir fırsat olamazdı. SFS benim için sıcak bir yuva ve eğitim yeri oldu. Çalıştığım süre boyunca benim yetişmemde o dönemki yöneticilerimin payı çok büyüktür ve onlardan çok şey öğrendim. SFS’deki yöneticilerimin bana öğrettiği en önemli şey bilginin paylaştıkça güç kazandıran bir şey olduğudur. 

Sizce SFS’yi rakiplerinden ayıran en önemli özelliği nedir?

SFS’nin altyapısı SFS’yi rakiplerinden ayıran en önemli özellik bence. Tüm sigorta şirketlerini, tüm branşları kapsayan çok esnek bir yapısı var. Sistem belli sınırlar içinde kullanıcılarına özgürlük tanıyor.  SFS’nin kendine has script dili ile geliştirilebilir esnek ve fonksiyonel yapısı sayesinde şirketler yazılımcıya ihtiyaç duymadan kendileri geliştirmeleri ve değişiklikleri yapabiliyorlar. Ayda en az bir kere tarife değişiyor ya da hazinenin, SBM’nin (Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi) zorunlu kıldığı değişiklikler olabiliyor. SFS sistemini kullanan sigorta şirketleri  bunlara hemen uyum sağlayabiliyor.  

SFS’yi rakiplerinden ayıran bir diğer önemli özelliği eğitim yeri, adeta okul olmasıdır. Rakip yazılım şirketlerinde, sigorta sektöründe kilit pozisyonlarda SFS Okulu’ndan mezun olmuş birçok kişi görebilirsiniz.

Şu anki göreviniz nedir?

Ray Sigorta’da Analiz Departmanı’nda Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktayım. Üretim modülü dâhilindeki tüm uyarlama süreçleri ve SBM entegrasyon uyarlama süreçlerindeki iyileştirmeler görev tanımlarım arasında yer alıyor. Yeni projelerde ise analiz oluşturup, uyarlama, geliştirme ve test süreçlerini takip ediyorum. Son 1 yıldır ise Ortak Veri Modeli (OVM) Projesi ile ilgili çalışıyorum.

Seçkin SAZAK

Ray Sigorta Analiz Müdür Yardımcısı