%50 Daha Az Sunucu Maliyeti ile 3 Kat Daha Hızlı

Müşterilerimizin rekabet gücünü artıracak inovasyon sürecimizin ilk durağında InsureE Spine’ı hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.” diyen SFS Yazılım Mimarı Tuncay Aydoğan, “Neden InsureE Spine?” sorusunu şöyle yanıtladı:

1) Ana İşlemci ile Çevik Sigortacılık: En güncel teknolojiler kullanılarak geliştirilen InsureE Spine ile Gulf Sigorta ve binlerce acentesinin hızlarını tüm sistem genelinde 3 katın üzerine çıkartmış olduk.

2) Yeni İşlemci ile Maliyet Düşürücü Kârlı Sigortacılık: InsureE Spine ile müşterimiz sadece işlem hızında değil, sunucu bilgisayarları ve kaynak kullanımları noktasında %50 daha az sunucu maliyeti ile de ciddi bir kaynak tasarrufu sağladı.

3) Otomatik Kontrol Süreçleri ile Güvenli Sigortacılık: Barındırdığı istisna yönetimi ile sistemin işleyişini olumsuz etkileyebilecek tüm etkenlere karşı defansif bir yapıda geliştirilen InsureE Spine, önsezi duyusuyla ve gerek gördüğü zamanlarda, gerekli tüm bilgileri toplayarak otomatik bir rapor oluşturuyor ve ilgili birimlere iletiyor.

 4) Robotik Kontrol Süreçleri ile Verimli Sigortacılık: InsureE Spine’ın sağladığı araçlar sayesinde her bir uygulama veya iş kuralının toplam işlem süresine ne kadar etki ettiğini, beklenen sonucu verip vermediğini görüyor, gerekli durumda iyileştirmeler yaparak sistem doğruluk ve performansını da korumuş oluyoruz.”

VERİ TABANI ÜZERİNDEKİ YÜK AZALDI

Gulf Sigorta Bilgi Teknolojileri Direktörü Murat Bedir ise “InsureE Spine geçişi sonrasında sistemde paralel çalışan görevlerin arttığını ve veri tabanında açıkta kalan bağlantılarda 3-4 kata varan azalmalar olduğunu gözlemledik. Açık bağlantıların azalması veri tabanı üzerindeki yükü azalttı. Özellikle seri çalışan önemli alt yazılımların paralel çalışmaya geçmesi ciddi oranda hız artışı yaşattı. Paralel yapıyı desteklemek adına veri tabanı yapısında birçok numara alınan fonksiyon squence’e geçiş, veri tabanı üzerinde de paralelliği getirmiş oldu. InsureE Spine ile gelen yeni basım motoru sayesinde basımlarda 3-4 kat daha hızlanma tespit ettik. Formül motorundaki değişim sayesinde formül çalışmasında kayda değer bir hızlanma gözlemledik ve ‘Yeni Formül Yazım Kontrolü’ sayesinde formül tanımlarken yapılan hatalar azaldı ve verim arttı.” şeklinde konuştu.