SFS Okulu Mezunları – Esra Gümüştop

SFS Okulu’nun bu ayki konuğu Mynet’te Ürün Yöneticisi olarak görev yapan Esra Gümüştop. SFS Okulu mezunu olan Gümüştop ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Okumaya ne dersiniz?

– Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

   Merhaba, Ben Esra Gümüştop. Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik bölümünde eğitim aldım. Kariyerime ilk adımı SFS ile attım. SFS’de çalışma sürecimde kendimi farklı alanlarda geliştirme fırsatım oldu. İlerleyen zamanda kariyerime dijital dünyada kullanıcı deneyimiyle daha iç içe olabileceğim bir alanda yön vermeye karar verdim. Mynet’te Web Analisti olarak göreve başladım. Yaklaşık 2 senelik deneyim sonrasında Mynet’te Ürün Yöneticisi pozisyonuna geçiş yaptım ve hali hazırda bu pozisyonda çalışmaya devam ediyorum.

 – SFS ‘de kaç yıl çalıştınız, hangi görevleri üstlendiniz?

SFS’de 2015 – 2017 yılları arasında 1.5 yıl görev aldım. Bu süreçte, müşteriler tarafından iletilen sorunları detaylı analiz ederek, mevcut sorunların tespitini ve çözüm üretilmesini sağladım. Sorunların kapsamını, sürekliliğini değerlendirerek gerek SFS’de gerekse müşteri tarafında ilgili departmanlara sorunun raporlanması ve geliştirilme yapılması için gerekli ortam oluşturulmasını sağladım.

– SFS’de çalışmak size neler kazandırdı?

   SFS, profesyonel anlamda ilk iş yerim olduğundan çalışma hayatımda çok önemli bir yere sahip. Ekip çalışması kavramını burada benimsedim. Sorunlara karşı çözüm odaklı yaklaşma, insan ilişkilerini yönetme konusunda çok değerli kazanımlarım oldu. Teknik anlamda eksiklerimin farkına varıp,  yöneticim ve iş arkadaşlarımının desteği ile kendimi sürekli  geliştirme fırsatı elde ettim. Benim için tam anlamıyla akademiydi.

   SFS’de çalışmış olmak, çalışma hayatımın yanısıra özel hayatımda da oldukça kazançlı hissettirdi ve hissettirmeye devam ediyor. İş arkadaşlığının ötesinde özel arkadaşlıklar kurdum. Hala etkinlikler ve organizasyonlarda yerimi alıp, kendimi oraya ait hissediyorum.

– Sizce SFS’yi rakiplerinden ayıran en önemli özelliği nedir?

SFS’yi rakiplerinden ayıran en önemli özelliği, girişimci şirketi motivasyonuna sahip oluşuyla işlerin hızlı bir şekilde geliştirilip, müşterilere çözümün anında yansıtılması diyebilirim. Bu motivasyonun tamamen yöneticilerin ve çalışanların ilişkisi, birlikte özverili bir şekilde çalışabilmelerinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

– Şu anki göreviniz nedir?

Şu an ürün departmanında Ürün Yöneticisi pozisyonunda görev alıyorum. Bu pozisyon dahilinde, yetkili olduğum ürünlerin geliştirilmesini ve takibini yapıyorum. Başka kurumlarla işbirliği anlaşmalarının entegrasyon sürecinde yer alıyorum. Yazılım ekibiyle iş geliştirme sürecini yönetiyorum. Ekipler arası koordinasyonu sağlayarak, ürüne ait gerek içsel gerekse dış kaynaklı taleplerin yerine getirilmesini sağlıyorum.