SFS Okulu Mezunları – Engin Özaydemir

Engin ÖZAYDEMİR – GLS GRUP Sigorta Brokerliği – Yönetici Ortak

Bu ayki konuğumuz GLS GRUP Sigorta Brokerliği’nin Yönetici Ortaklarından Engin Özaydemir.

SFS Okulu mezunu olan Aydemir ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Okumaya ne dersiniz?

  • Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1977 Balıkesir doğumluyum. Gençlik yıllarım Manyas ve Bandırma’da geçti. İstanbul’a da 1994 senesinde üniversite eğitimi için geldim. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunuyum. Meslek hayatıma bankacılıkla başladım. Yaklaşık 3-4 yıl bankacılık yaptım. Ardından sigorta sektörüne geçiş yaptım. O gün bugündür de sigortacılık yapıyorum. Sigortacılık yaptığım dönemde SFS ile yollarımız da bir iş ilanı ile kesişti. Görüşmeler sonrasında SFS’de çalışmaya başladım. 2007 ile 2010 yılları arasında dolu dolu 3 yıl geçirdim. Evliyim, iki çocuğum var. Sigorta brokerliği yapıyorum. Yaklaşık iki yıldır Alman ortağımla beraber GLS Brokerliği işletiyorum.

  • SFS’de çalıştığınız süre boyunca hangi görevleri üstlendiniz?

SFS’de üç yıl boyunca acente ve broker satış kanalında çalıştım. İşim, acente ve brokerlere yazılım satmak ve sonrasında da uygulama ve bakım destek süreçlerinde onlara müşteri temsilcilsi olarak hizmet ve destek vermekti.

  • SFS’de çalışmak size neler kazandırdı?

İyi bir okul bir mezunuyum. Hayata karşı iddalı bir duruşum olduğunu düşünüyorum. Yaptığım işlerde  başarılı olduğuma inanıyorum. Böyle bir insan olarak gönül rahatlığıyla söyleyebiliyorum SFS’de çalışmak bana çok şey kattı. SFS’ye geldiğim zaman da zaten sigortacı olarak iyi kurumlarda çalışmıştım. İyi işler yapıyordum. Bunların üzerine SFS bana çok şey kattı. Özellikle mühendislerin arasında çalışmak kişisel mantaliteme, meslek yaşamıma profesyonel olarak çok şeyler kattı. Zaman planlaması olsun, finans matematiğini daha fazla kullanmak olsun… bir çok şey kattı SFS bana. Ama bu teknik detayların ötesinde bir insan olarak da iş yaşamımda çok katkısı oldu SFS’nin.

Hiç unutmuyorum SFS ile ilk iş görüşmesine gittiğimde duvarlardaki misyon ve vizyon yazıları çok dikkatimi çekmişti. Bu yazılar, çalışanlardan entelektüel sermaye ve şirketin gerçek değeri olarak bahseden ifadeler içeriyordu. İlk intiba olarak bunlar beni çok etkilemişti. Ve o gün dedim ben bu şirkette çalışmalıyım diye. SFS’de çalıştığım yıllarda da gerçekten bunları hissedebildim. Çalışanların birer entelektüel sermaye, birer değer olarak görüldüğüne ve onlara değer verildiğine şahit oldum. Profesyonel edinimleri yanında bu manevi kazancımın çok önemli ve değerli olduğuna inanıyorum. Bu anlamda da SFS’ye müteşekkirim.

  • Sizce SFS’yi rakiplerinden ayıran en önemli özelliği nedir?

SFS’nin Türkiye’de gerçek anlamda bir rakibi olmadığını düşünüyorum. Çünkü hem SFS’de çalıştığım dönemde sıkça hazırladığım raporlar ve rakip analizleri hem sonrasında kullanıcı olarak sistemi kullanmış olmam nedeniyle bunu rahatlıkla söyleyebiliyorum. Şu anda sigorta brokeri olduğumdan işim gereği SFS yazılımları dışındaki yazılımları da kullanma veya görme fırsatım oluyor. SFS’nin profesyonel duruşu, çalışanlarının üretim becerisi ve bence en önemlisi müşterileriyle kurduğu bağ diğer şirketlerle kıyaslandığında çok daha güçlü. Hatta rakip diyebileceğimiz o diğer şirketlerde de SFS Okulu’ndan mezun olmuş bir çok kişi olduğunu biliyoruz. Bu anlamda SFS, hem istatistiksel açıdan hem de profesyonel anlamda sektöre sağladığı katma değer açısından bakıldığından rakiplerinden açık ara önde.

  • Şu anki işinizden bahseder misiniz?

GLS Grup Sigorta Brokerliği’nin yönetici ortağıyım. Burası 2003 yılında Alman Sigorta Brokerliği’nin Türkiye ofisi olarak kurulmuş. Şu an burayı Alman ortağımla beraber işletiyoruz. İki lokasyonda 9 çalışanımızla hizmet veriyoruz. Ağırlıklı kurumsal işler yapıyoruz. Kurumsal işlerde de ağırlıklı olarak uzmanı olduğumuz denizcilik, nakliyat, finansal ve enerji sektörlerinde hizmet veriyoruz. Bu sektörlerin dışına pek fazla çıkmamayı tercih ediyoruz.