Küresel Sigorta Primleri %3 Oranında Artacak

Swiss Re, son raporunda ekonomik yavaşlamaya rağmen sigorta primlerinin %3 artacağını söylüyor.

Swiss Re’nin yayınladığı son Sigma raporunda küresel sigorta primlerinin önümüzdeki iki yılda küresel ekonomideki yavaşlamaya rağmen ortalama olarak %3 artacağı tahmin ediliyor.

Sigortacılara göre, yükselen maliyet kayıplarının şu anda makul olmasına rağmen istikrarlı bir şekilde artacağı düşünülüyor.

Büyümeyi yavaşlatan esnekliği sürdürmek: Küresel ekonomik ve sigorta görünümü 2020/21 başlıklı raporda; Asya ve büyük paya sahip Çin’deki gelişmekte olan pazarın, küresel sigorta primlerinin büyümesini hızlandıracağı söyleniyor. Çin, önümüzdeki 20 yıl içerisinde Asya’daki bütün ek primlerin %60’ını oluştururken, emlak/zayiat primlerinde %9, hayat primlerinde ise %11 oranında artış sağlayacağı belirtildi.

Küresel primlerlerde küçük artışlar beklense de, Swiss Re ekonomik büyümede küresel bir yavaşlama olacağı tahmin ederken, 2020 yılında ABD için %1.6, Avrupa içinse %0,9 oranında büyüme öngörüyor. Swiss Re yaşlanan nüfus, teknolojik inovasyonlar ve verimlilik seviyesindeki düşüş ile Avrupa’da gerçekleşecek primlerde azalma beklendiğini de vurguluyor.