Insurtech Yatırımları İkinci Çeyrekte de 1.4 Milyara ulaştı

Sigorta ve reasürans brokeri Willis Towers Watson’a göre, Insurtech’e yapılan toplam yeni finansman taahhütleri, 2019 yılının ikinci çeyreğinde de 1.2 milyar doları aştı. Böylece üst üste 4 çeyrekte birden 1.4 milyar limiti aşılmış oldu.

Willis Towers Watson’ın son üç ayı kapsayan Insurtech raporu, hem hayat dışı hem de hayat ve sağlık sigortalarındaki büyümenin yatırım hareketlerini desteklediği belirtiliyor. Hayat dışı sigorta poliçesi kesen şirketlere yapılan yatırımlar 2018 yılının aynı dönemine göre %283 büyüme gösterirken, hayat ve sağlık sigortası yapan şirketlerin aldıkları yatırımlar ise ilk çeyrekte %259 arttı. 

WTW’nin raporu, incelenen dönemde Insurtech anlaşmalarının büyük kısmının büyük yatırımlardan geldiğini gösteriyor. Bu da toplam yatırım sayısını %20’den daha fazla aşağıya çekerken, erken aşamadaki yatırımların hacmini 2017’nin üçüncü çeyreğinden bu yana en düşük seviyesine geriletiyor. WTW, bunun Insurtech sektöründeki artan olgunluğun bir yansıması olduğunu belirtiyor.