Risk Yönetimi İçin Güçlü Sigorta Sektörüne İhtiyaç Var

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen önemli göstergelerden biri, sigorta sektörünün büyüklüğüdür. Bu çağda etkin risk yönetimi için güçlü bir sigorta sektörüne ihtiyaç vardır. Güçlü bir sigorta sektörü, istikrarlı bir kalkınma sürecinin anahtarıdır.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen önemli göstergelerden birinin, sigorta sektörünün büyüklüğü olduğunu belirterek, “Karşı karşıya olduğumuz risklerin sayısının ve çeşitliliğinin her geçen gün arttığı bu çağda etkin risk yönetimi için güçlü bir sigorta sektörüne ihtiyaç vardır. Güçlü bir sigorta sektörü istikrarlı bir kalkınma sürecinin anahtarıdır.” ifadelerini kullandı.” açıklamasında bulundu.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde sigorta bilincinin artırılması amacıyla her yıl mayıs ayının son haftasında çeşitli etkinliklerin gerçekleştirildiği “Sigorta Haftası”nı kutladı.

Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini belirleyen önemli göstergelerden birinin sigorta sektörünün büyüklüğü olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, ”Türkiye’nin, özel sektör merkezli büyüyen bir ekonomiye sahip olduğunu, yatırım, ihracat ve istihdamın itici gücü olan özel sektörün sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için iktisadi varlıkların sigortalanması gerekiyor.” dedi.