TSEV’den Kısa Süreli Eğitim Programları

TSEV tarafından sigorta sektörünün ihtiyaçları gözetilerek her yıl gerçekleştirilen eğitim programları bu sene de nisan ayında başladı.

Her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen eğitim programları bu sene de nisan ayında başladı. Düzenleme ve denetleme olmak üzere iki ana grupta planlanan eğitim programlarında bu defa düzenleme otoritesi, sigorta sektörüyle bir araya geldi.

Sigortacılık Genel Müdürlüğü’nde, konularında uzman bürokratlarca gerçekleştirilen eğitimlerde sağlık sigortalarından katılım sigortacılığına, bireysel emeklilik sisteminden mali bünye analizine kadar birbirinden farklı 7 konu başlığı ele alıyor. 2018 yılında gündeme giren ve uzunca bir süre de güncelliğini koruyacak olan TFRS 17’ye geçiş süreci ve teknik karşılıklar da bu süreçte ele alınacak konular arasında olacak.

Sigorta sektöründe çalışanların mesleki İngilizce ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan Mesleki İngilizce Eğitim Programı 12 Haziran’da  başlıyor. “İngilizce Sigorta ve Reasürans Terimleri (Hayat Dışı)” ile “İngilizce Yazışma” olarak iki ayrı bölümden oluşan program 25 saat sürecek olup, dileyenler iki bölümden sadece birine modüler olarak katılabilecek.

Ali Akşener’in vereceği eğitim ile ilgili detaylı bilgi için www.tsev.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.