SFS’DE ÜST DÜZEY ATAMA

Sigortacılık, liderlik, etkili yönetim, ekip yönetimi ve bankacılık alanlarında 30 yıllık bir deneyime sahip olan Erhan Tunçay, SFS’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak 8 Şubat 2021 tarihi itibarıyla atandı.

Sektörün güçlü ve deneyimli ismi olan Erhan Tunçay, sigortacılığın geleceğini yazan teknolojiler üreten SFS’nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Saint- Joseph Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Kamu Yönetimi Bölümleri’nden mezun olan Erhan Tunçay, 1988-1999 yılları arasında Garanti Bankası Genel Müdürlüğü’nde Pazarlama, Muhabir İlişkiler ve Kurumsal Krediler Birim Müdürlükleri görevlerinde bulundu. Garanti Bankası Aktif-Pasif Komitesi Üyeliği yaptı. Garanti Bankası Moskova Temsilciliği görevini yürüttü.

1999-2004 yılları arasında Garanti Sigorta ve Garanti Hayat/Emeklilik şirketlerinin ortak Genel Müdürlüğü görevini yürüten Tunçay, bu süre içinde Türkiye Sigorta Şirketleri Birliği Yönetim Kurulu Üyeliğini de üstlendi.  

Liderlik, etkin yöneticilik, ekip yönetimi gibi iş alanlarında özgün ve kapsamlı bir deneyime sahip olan Tunçay, 2005-2013 yılları arasında Türkiye Sigorta Şirketleri Birliği Genel Sekreterliği görevini üstlenmiş, bu görevinin yanında  Avrupa Sigorta Birliği İcra Komitesi Üyeliği, Sigorta Birliği Merkezi, KALDER, Sigorta Tahkim Kurulu, Türkiye Motorlu Taşıtlar Bürosu, SEGEM,  TARSİM , DASK , Türk Loydu Vakfı  ve Türk Sigorta Enstitüsü Vakfı’nda Yönetim Kurulu Başkan Vekillikleri ve üyelikleri görevinde de bulunmuştur.

15 yılı üst düzey yönetici olmak üzere 30 yıllık deneyimi olan Erhan Tunçay; konferans, seminer ve birçok toplantıda konuşmacı ve oturum başkanlıklarında bulundu. Görev aldığı sektörlerdeki tecrübelerini anlattığı “Fark Yaratan Liderlik” adlı bir kitabı bulunan Erhan Tunçay, çeşitli şirketlerde danışman, eğitmen, mentor; sigorta şirketlerinde arbitrator olarak  aktif  rol almış ve almaya devam etmektedir.

Sigorta sektörünün dijital dönüşümündeki liderliğinin ve sorumluluklarının bilinciyle tüm sigorta sektörüne etkin çözümler sunan SFS, kadrosuna kattığı bu güçlü isim ile yoluna daha emin adımlarla devam edecektir.