SAS Yapay Zekâya 1 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

Analitiğin geleceğine yön veren SAS, önümüzdeki üç yıl içinde yenilikçi yazılımlar, eğitimler, uzman hizmetler ve daha fazlası ile yapay zekâ teknolojilerine 1 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu.

Yatırım sayesinde, yeni gelişmiş yapay zekâ teknolojileri ve çözümleri sunacak olan SAS, aynı zamanda Yapay Zekâ Hızlandırma Programı (AI Accelerator Program) ile yapay zekâ alanında eğitim ve destek verebilecek. Yatırımla birlikte sunulacak çözümler, SAS’ın yapay zekâ alanındaki gelişmiş analitik, makine öğrenimi, derin öğrenme, doğal dil işleme (NLP) ve bilgisayarlı görme gibi konuları içeren sağlam temeli üzerine kurulacak. Kurumsal liderler ve veri bilimcileri, kurumlarını dönüştürmek için gereken teknoloji, beceri ve desteğe erişmelerini sağlayacak eğitim programları ve uzman hizmetlerle yapay zekânın geleceğine hazır olacak.

SAS CEO’su Jim Goodnight: “Yapay zekâ alanındaki yenilikçi becerilerimiz sayesinde şirketlerin dolandırıcılıktan zarar görmesini önlemeye, ölümcül hastalıklarla mücadele edilmesine, riskin daha iyi yönetilmesine, müşterilere ve vatandaşlara örnek alınacak hizmetler sunulmasına ve daha fazlasına yardımcı oluyoruz.” dedi.

1 milyar dolarlık yapay zekâ yatırımı üç ana alana odaklanacak: SAS’ın yapay zekâ konusundaki global başarısını sürdürecek Ar-Ge çalışmaları, yapay zekânın daha iyi anlaşılması ve bu teknolojiden daha iyi yararlanılmasını sağlamak için müşteri ihtiyaçlarına yanıt veren eğitim girişimleri, yapay zekâ projelerinde müşteri kazanımlarını optimize edecek uzmanlık hizmetleri.

Yapay zekânın tüm temel alanlarında Ar-Ge çalışmaları yürüten SAS’ın bu büyük yatırımı ile veri yönetimi, müşteri zekası, dolandırıcılığı ve suistimali önleme ve risk yönetimine yönelik çözümlerin yanı sıra finansal hizmetler, kamu kurumları, sağlık, üretim ve perakendecilik gibi sektörlerdeki uygulamalara ve SAS Platform’a yapay zekâ becerileri eklenecek.