%50 Daha Az Sunucu Maliyeti ile 3 Kat Daha Hızlı

Kıran kırana bir rekabet ortamında sigorta şirketlerinin, özellikle üretim süreçlerindeki hızları, onların bir adım daha önde olmasını sağlayan çok önemli faktörlerden birisidir. Biz de SFS olarak müşterilerimizin rekabet gücünü artırmak için adım attığımız inovasyon sürecimizin ilk durağında InsureE Spine’ı hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Ayrıca hızlanmanın da ötesinde sağladığı maliyet ve diğer avantajlarla birlikte InsureE Spine, beklentilerin de üzerine çıkmayı başarmıştır.

Neden InsureE Spine?

1. Dijital Sigortacılığın Beyni Ana İşlemci ile Çevik Sigortacılık

InsureE Spine tamamen baştan, performans odaklı ve dijital sigortacılığın beyni olarak tasarlandı ve en güncel teknolojiler kullanılarak geliştirildi. Yaptığımız detaylı ölçümlemeler ve aldığımız geri bildirimler ile birlikte gelinen noktada müşterilerimiz ve paralelinde binlerce acentesinin de hızlarını tüm sistem genelinde 3 katın üzerine çıkartmış olduk. Hızlanmanın ötesinde sistem stabilitesi de en üst seviyelere taşınmış ve InsureE Spine kompozit sigortacılığın geleceği olma yolunda tüm hedeflerine nokta atışı ulaşmış oldu.

2. Yeni İşlemci ile Maliyet Düşürücü Kârlı Sigortacılık

InsureE Spine ile müşterilerimiz sadece işlem hızlarında değil, ayrıca sunucu bilgisayarları ve kaynak kullanımları noktasında, tüm bu hızlanmanın yanında artı olarak %50 daha az sunucu maliyeti ile de ciddi bir kaynak tasarrufu sağladılar. Bu da beraberinde daha az enerji tüketimi ile çevreye de katkı sağlamış oldu. Bunun yanında merkezi veritabanı toplu işlem süreleri de aynı oranda azaldı ve özellikle aktif bağlantı adetleri de %75 oranında düşürülerek veritabanı kaynak kullanımı da minimum düzeye indirilmiş oldu.

3. Otomatik Kontrol Süreçleri ile Güvenli Sigortacılık

InsureE Spine, içinde barındırdığı istisna yönetimi sistemi ile sistemin işleyişini olumsuz etkileyebilecek tüm dış etkenlere karşı defansif bir yapıda geliştirildi. Her an dinlemede olan bu sistem, önsezi duyusuyla ve gerek gördüğü zamanlarda, gerekli tüm bilgileri toplayarak otomatik bir rapor oluşturur ve ilgili birimlere iletir. Bu sayede olası olumsuz etkenlerin de çok hızlı bir şekilde önlenmesi sağlanır. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler arasında, bu raporlar sayesinde ekstra bir desteğe bile gerek duymadan, hızlıca kendi müdahaleleri ile birçok durumda çözüme kavuştuklarını ilettiler.

4. Robotik Kontrol Süreçleri ile Verimli Sigortacılık

InsureE Spine, iş kuralları ve uygulama geliştirme süreçlerinde sağladığı yardımcı araçlar sayesinde hem performans ölçümleme, hem de özellikle iş kuralları sonuçlarını bir bakışta görme, analiz etme ve sistemi daha iyi izleyebilme noktalarında ciddi katkılar sağlar. Bu sayede her bir uygulama veya iş kuralının toplam işlem sürelerine ne kadar etki ettiklerini, beklenen sonucu verip vermediklerini de görürüz ve gerekli olması durumunda iyileştirmeler yaparak, uzun vadede sistem doğruluk ve performansını da korumuş oluruz. Kısaca InsureE Spine, sağladığı tüm bu olanaklar ile sistem üzerindeki kontrolü de maksimize etmemizi sağlamış olur.

Tuncay Aydoğan – SFS Yazılım Mimarı