Sigortacılıkta Dijital Dönüşüm

Sigortacılık sektöründe yer alan bir işletme olarak, sigortacılıkta dijital dönüşüme ayak uydurmanın ne kadar zor olabileceğini muhtemelen biliyorsunuz.

Gelişen teknolojilere yatırım yaparken, bütçe planlamaları ve hangi teknolojilerin tercih edileceği genellikle en zor kısımdır. Dijital teknolojilere adaptasyon ve arka plan uyarlamaları için zorlu bir süreç sizi bekliyor olabilir. Genellikle riskli bir dönüşümdür.

Sigortacılıkta dijital dönüşümün kolay olmadığından söz etmiştik ancak, dijitalleşmenin faydalarına bakacak olursak geç kalmadan bu trendi yakalamanın doğru olacağını görebilirsiniz.

Neden sigortacılıkta dijitalleşmeliyiz?

Rekabet

Çalışmalarınızı dijitalleştirmenin en büyük avantajlarından bir tanesi hızdır. Hızlanan iş akışları ve yönetim süreçlerindeki kolay yönetilebilirlik; sigorta sektöründe size rekabet gücü yaratır.

Karlılık

Artan rekabet gücü ve hızlanan iş süreçleri sayesinde, dönüşüm oranlarındaki artışlar, karlılığı beraberinde getirecektir. İşlem masraflarının azalması (OPEX) ile birlikte, yürütme maliyetlerinizde ciddi azalmalar size farklı konuda yatırım yapmanıza imkan sunacaktır.

Teknoloji

En güncel teknolojileri kullanmanın sayısız avantajlarından bir tanesi entegrasyondur. iNet ürün ailesinin yüksek entegrasyon hacmiyle sektörde yer alan sayısız firma ile aynı anda entegre çalışabilirsiniz. Örnek olarak;

  • Sigorta Şirketleri
  • Brokerler
  • Devlet Kurumları
  • Hasar Servis Sağlayıcıları
  • Asistans Şirketleri
  • Reasürans Şirketleri
  • Acenteler
  • Bankalar
  • Eksperlik Şirketleri
  • Diğer Servis Sağlayıcıları

İle aynı anda entegre çalışarak, hızlıca teklifler oluşturabilirsiniz.

Güvenlik

Uluslararası güvenlik standartlarına sahip olabilirsiniz. Veri ve kimlik hırsızlığına karşı güvenlik kalkanları sayesinde, güvenlik zafiyetiniz minimum düzeyde kalır.

Mobilite

Gelişen teknoloji ile birlikte tüm iş süreçlerini istediğiniz her yerden ve tüm cihazlar üzerinden kontrol ve takip edebilirsiniz. Müşteri taleplerine anında ve her yerde yanıt verebilirsiniz.

İletişim

Müşterileriniz ile iletişim kanallarınızın genişlemesine imkan tanır. Webchat, Whatsapp ve Chatbot gibi anında destek sunabileceğiniz dijital iletişim kanalları ile müşteri desteğinizi üst noktaya taşıyabilirsiniz.

SFS Sigortanın hizmetlerinden birisi olan iNet ürün ailesinin en büyük özelliklerinden bir tanesi de dijital servislerinin ayrı ayrı kullanılabilir olmasıdır. İhtiyacınız olan dijital sigorta servislerinden hangilerini kullanacağınıza yine siz karar verebilirsiniz. Bu dijital sigorta servisleri, mevcut kullandığınız sigorta sisteminin yerini almak üzere değil, onu daha modern bir teknoloji ile tamamlamak için geliştirilmiştir.

Hemen sizde Gulf, Ray, Quick, Ankara ve Magdeburger Sigorta gibi Türkiye’nin önde gelen birçok sigorta şirketlerinin bulunduğu toplulukta yerinizi alın.