Türkiye Sigorta Pazarı Reel Bir Büyüme Vadediyor

NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart, Türkiye’yi temsilen Dubai Dünya Sigorta Kongresi’nin konuşmacıları arasında yer aldı. Nart, “Türkiye sigorta pazarı mevcut ve gelecekteki yatırımcılar için kâra yönelik reel bir büyüme vadediyor.” dedi.

Dubai Dünya Sigorta Kongresi (Dubai World Insurance Congress) 1 Mart’ta yapıldı. 45 ülkeden yüzlerce üst düzey sigortacının katıldığı kongrede; Türkiye’yi NART Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart temsil etti. Kongrenin konuşmacıları arasında yer alan Nart; Türkiye’nin dünya ekonomisindeki önemini ve sigorta pazarının yeri hakkında bilgi verdi. Nart, Türkiye Cumhuriyeti ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanları arasında; tarihi silk yolunu canlandırmak amacı ile imzalanan “Tek Kuşak, Tek Yol (One Belt, One Road)” Anlaşması’nın Çin’den Avrupa’ya uzanan ticaret köprüsünde altyapı yatırımları ile Türkiye’nin lider bir rol üstlendiğini ifade etti.

Nart’ın bildirisi özetle şöyle:

Türkiye ekonomisi satın alma paritesine göre dünyanın 13. büyük ekonomisi. İhracat gelirlerin ilk üçünü sanayi ürünlerinin işgal ediyor ve Türkiye’nin turizm açısından; giriş yapan turist sayısına göre dünyanın 8. önemli destinasyonu haline geldi. Ayrıca Türkiye’nin Avrupa Topluluğu’na üye oluşu, kendi iç pazar hacmi ve yapılan serbest ticaret anlaşmaları göz önüne alındığında 945 milyon kişilik bir pazara hitap eden bir ülke haline geldi. Türkiye Sigorta Sektörü’nün 54.7 milyar prim hacmi düşük gelişmişlik düzeyi, Dünya Sigorta Sektörü kalkınmışlık sıralamasında 37. sırada yer alıyor. Doymuşluk oranı gerek hayat, gerekse hayat dışı alanda çok düşük olan bir pazar. Türkiye Sigorta Pazarı bu yönüyle mevcut ve gelecekteki yatırımcılar için kâra yönelik reel bir büyüme vadediyor. Çin’den başlayıp, Türkiye’den batıya ulaşan Tarihi İpek Yolu Projesi’nde, otoyollar, köprüler, hızlı tren hatları sayesinde çift taraflı süreyi 15 güne indiren; mevcutta 600 milyar dolarlık ticaret hacminin bu müthiş ticaret ağı sayesinde ikiye katlanacak.