Trafik Kurallarını İhlal Eden Sürücüler Daha Fazla Trafik Sigortası Ödeyecek

Zorunlu trafik sigortasında prim belirleme usullerine yeni bir hüküm eklendi. Buna göre, trafik cezası uygulanan araç sahiplerine daha çok sigorta primi ödeyecek.

Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte hayata geçirilen yeni uygulamaya göre, araç sahiplerinin ehliyetlerine yazılmış olan ceza puanları ve sürücü belgelerinin ellerinden alınması gibi durumlar sigorta priminin belirlenmesinde büyük rol oynayacak.

Resmi Gazete’de yer alan yönetmelik değişiklik kararı ise şöyle: “4/7/2007 tarihli ve 26582 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. (7) Risk değerlendirmesinde esas alınabilecek trafik kuralı ihlaller sonucu sürücülere uygulanan ceza puanları ile sürücü belgelerine el konulma süresi ve nedenleri sigorta priminin tespitinde kullanılabilir.” Hiç ceza uygulanmamış araç sahipleri ile çok kez ceza uygulanmamış araç sahipleri arasında yüzde 50’ye varan trafik sigortası fiyat farkının oluşabileceği belirtiliyor.