SFS’nin Dijital Banka Sigortacılığı Çözümleri İle Daima Bir Adım Öndesiniz

Müşteriye ulaşabilme kolaylığı, yaygın şube ağı, güvenilir bir aracı olması ve kolay ödeme araçları ile banka sigortacılığının önemi gün geçtikçe artmaktadır. Banka sigortacılığı; sigorta şirketleri için önemli bir üretim kaynağı olmakla birlikte bankalar açısından değerlendirildiğinde de yüksek komisyon oranları ile iyi bir gelir kaynağıdır.

Günümüzde sigorta şirketleri; kendi teknolojilerinin yanında iletişim içinde oldukları sistemlerin teknolojilerini de sorgulamakta, kendi sistem ve teknolojilerine en hızlı ve güvenilir şekilde uyarlanabilecek sistemleri tercih etmektedirler. Diğer yandan bankaların büyük bir kısmı; sigorta şirketinin sisteminden değil, kendi sisteminden üretim yapabilmeyi tercih etmekte, hatta yeni geliştirilen projelerde bu yöntemi kullanmaktadırlar.

Bankalar, üretim yapabilmek için en az bilgi ile sigortacılık operasyonlarını gerçekleştirmeyi tercih etmektedirler. Bu tercih, sigortacılık operasyonlarının verimliliğinde de artış sağlamaktadır.

Elementer, hayat, sağlık, emeklilik gibi ürünler ile bankanın bugün ve gelecekte müşterilerine sunmak istediği tüm ürünleri kapsayan SFS Dijital Banka Sigortacılığı Sistemi, bir veya birden fazla sigorta şirketi ile bir partner gibi çalışabilmeyi kolaylaştırmaktadır.

Farklı banka sigortacılığı modellerini kullanan kurumlara hizmet verebilmek için tasarlanmış olan SFS Banka Sigortacılığı Çözümleri, farklı modelleri içinde barındırdığından yeni modellere geçişte kolaylık sağlar. Model değişimlerinde sistem atıl kalmaz. Bir bankanın Stratejik Banka Sigortacılık Modelini kurması için gerekli tüm hususlar SFS Dijital Banka Sigortacılığı Sisteminde bulunmaktadır.

SFS Banka Sigortacılığı bankanın ve sigorta şirketlerinin kendi geliştirdikleri sistemlerine bir alternatif değil, gerektiğinde tüm sistemleri kulllanan ve tek bir çözüm mimarisi sağlayan bir çözümdür.

SFS Banka sigortacılığı çözümleri bankaların kendi arayüzleri ya da özelleştirilmiş arayüzlerle hızlı, kolay ve şirketin diğer ürünleriyle karşılaştırılabilir teklifler almasını ve bunları poliçeleştirmelerini sağlamakta, banka sistemleriyle entegre olarak banka operasyonlarını azaltmakta ve bu sayede asıl işi sigortacılık olmayan kullanıcılar için süreçleri kolaylaştırmaktadır. Ayrıca bankanın kendi sigorta portföyünü izleyebileceği ve şirketle veri entegrasyonları ve mutabakaları yapacağı araçlar sunmaktadır.

SFS Banka Sigortacılığı Sisteminin Avantajları

  • SFS’nin son derece sağlam, kural tabanlı yapılandırması, hızlı ürün inovasyonunu ve dağıtımını destekler. Banka sigortacılığını tüm uygun kanallara yayabilme imkanı sunar.
  • Müşteri ve acente portföyü görünümleriyle Gelişmiş Müşteri Hizmeti – Müşteriye daha hızlı ve kaliteli hizmet verebilme imkanı sunar.  Çeşitli web ve mobil dağıtım kanalları aracılığıyla müşterilere kişiselleştirilmiş deneyimler sunar.
  • Çapraz satış ve üst satış – SFS’nin raporlama yönetimi özellikleri, daha verimli olan müşteriyi tutma ve servis için izleme, çapraz satış ve üst satış olanağı sağlar.
  • Bankanın ödeme sistemleri ile tam entegre çalışabilmesi sayesinde operasyonel yüklerin azaltılmasını sağlar.
  • Çekirdek bankacılık sistemleri -SFS’nin modern sistem mimarisi, bankanın çekirdek BT ​​sistemleri üzerinden elektronik olarak mevcut olan formlar, uygulamalar ve taahhüt dahil tüm banka teminat iş akışlarını yapan mevcut BT sistemlerine sorunsuz bir şekilde entegre olacak şekilde tasarlanmıştır.
  • Farklı sigorta şirketleri ile tam entegre çalışabilmesi sayesinde daha hızlı ve hatasız süreçlere kavuşulmasına imkan tanır.
  • Çok Organizasyonlu, Çok Kanallı, Çok Para Birimli – SFS, uçtan uca işletme işlemlerini doğal olarak desteklemek için tasarlanmıştır,  son derece esnek çözümler sunar. Servis odaklı bir mimaride çalışan ve XML bazlı haberleşmenin yoğun olarak kullanıldığı sistem birden fazla şirketin aynı ortamda hizmet vermesini sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Farklı kullanıcıların farklı dillerde aynı sistem üzerinde çalışabilmelerini sağlar.
  • Uzun vadeli, atıl kalmayacak bir sistem altyapısı sağlanması sunar.