SFS Okulu Mezunları – Güler Ay

SFS Okulu’nun bu ayki konuğu HDI Sigorta’da Kıdemli Sistem Analisti olarak görev yapan Güler Ay. SFS Okulu mezunu olan Ay ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. Okumaya ne dersiniz?

-Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1975 Bursa doğumluyum. Bankacılık sigortacılık ve uluslarası ilişkiler mezunuyum. İki oğlum var. İnsanları, hayvanları, doğayı çok seviyorum. Boş zamanlarımda yağlı boya tablolar yapıyorum.

Meslek hayatıma Güneş Sigorta’da  staj yaparak başladım. Stajımın ardından RTS Sigorta Acenteliği’nde  profesyonel meslek hayatıma başladım.

-SFS ile yolunuz nasıl kesişti?

RTS Sigorta Acenteliği, SFS’nin acentelik programını alan ilk acentelerden biriydi. Dolayısıyla ben de SFS yazılımının ilk kullanıcılarından biri oldum. SFS yöneticilerinden program ile ilgili birçok eğitim aldım. Ve bu sayede SFS ile yolumuz kesişti. Hatta SFS çalışanları ile aramızda bir dostluk oluştu. Daha sonra RTS Sigorta Acenteliği’nden ayrıldım ve Ticaret Sigorta’da işe başladım. Ticaret Sigorta’nın yeri SFS’nin o dönemki ofisi ile çok yakındı. Hemen hemen her öğlen SFS’yi ziyarete giderdim. Ziyaretlerimden birinde SFS yöneticilerinden biri ‘bizimle çalışmak ister misin?’ diye sordu. Hiç düşünmeden ‘evet’ dedim. Çünkü ortam, arkadaşlıklar gerçekten çok güzeldi. SFS’de işe başlamam 1995 yılında bu şekilde oldu. 2016 yılına kadar SFS’de çalıştım. Ardından Generali Sigorta’ya geçtim. Generali Sigorta’da  1,5 sene çalıştıktan sonra Liberty Sigorta’ya geçtim. HDI Sigorta Liberty Sigorta’yı bünyesine kattıktan sonra da HDI Sigorta çatısı altında halen görev yapmaktayım.

-SFS’de çalıştığınız süre boyunca hangi görevleri üstlendiniz?

İlk olarak yardım masasında başladım. Yardım masasında SFS çözümlerini kullanan acentelerin, şirketlerin sistemsel sorunları ile ilgilenirdik. O zamanlar disketlerin kullanıldığı zamanlardı. Örneğin versiyon yenilemesi yapılırken tek tek bütün tanım dosyaları disketlere kopyalanır acentelere- şirketlere gönderilirdi. Kargoyla gönderdiğimiz disketler olurdu. 10 disketten birinde sorun çıkması durumunda komple işlem sil baştan yapılırdı. Gerçekten günümüzle kıyaslandığından zor dönemlerdi. Yardım masasında 5 sene çalıştıktan sonra SFS’nin Emek Sigorta, Commercial Union Sigorta projelerinde iş analisti olarak görev yaptım. İş analisti olarak ürün tanımları, zeyil tanımları, hasar basım dizaynları, ay kapatma işlemleri, tahsilat gibi birçok iş yaptım. Commercial Union Sigorta projesinden sonra Fiba Sigorta, Ankara Sigorta, Liberty Sigorta, AIG Sigorta, Cardiff Sigorta, Ray Sigorta, Quick Sigorta projelerinde de görev aldım.  SFS projeleri nedeniyle o kadar çok şirkette bulundum ki, tüm sektörü tanıma fırsatı elde ettim. Hâlâ her şirkette en az 6-7 tanıdığım vardır.

-SFS’de çalışmak size neler kazandırdı?

Şu an burada olmamın tek nedeni SFS’de çalışmış olmak diyebilirim. SFS’de öğrendiğim herşeyi şu an kullanıyorum. SFS, gerçekten bir okul oldu benim için. Sigortacılığı, SQL’i hatta exceli bile SFS’de öğrendim. Çok güzel anılar biriktirdim. Arkadaşlık ortamımız  gerçekten çok güzeldi. Kimse kimseden bilgi saklamazdı. Çalışma arkadaşlarımın çok fazla desteğini gördüm. SFS sayesinde sigorta sektörünü tanıdım, çevre edindim. SFS bana gerçekten çok şey kattı.

-Sizce SFS’yi rakiplerinden ayıran özellikler nelerdir?

Benim şu zamana kadar SFS programı hariç farklı bir şirketin daha yazılımını kullanma ve inceleme şansım oldu. İki yazılımı kıyasladığımda rahatlıkla şunu söyleyebilirim:  “SFS yazılımı gerçekten çok esnek”. İstediğiniz alanı ekleyip çıkarabiliyorsunuz.  Yani SFS sistemi bir çerçeve içinde kullanıcılarına özgürlük tanıyor.  Kullanımı kolay. Diğer firmanın yazılımında ise her şeyi kendinizin yapabilme imkanı yok. Mutlaka firmadan destek almanız gerekiyor. Bu da ekstra maliyet doğuruyor. Örneğin bir alan eklenmesi gerektiğinde SFS yazılımında kullanıcı kendisi ekleyebiliyor ama diğer şirketin yazılımında, hemen eleman gönderiliyor ve adam/gün maliyeti çıkararak bu işlem yapılabiliyor.

-Şu anki görevinizden bahseder misiniz?

Şu anda HDI Sigorta’da kıdemli sistem analisti olarak çalışıyorum. Burada da SFS programındaki hasar ve üretim sorunları ile ilgileniyorum.