SFS Okulu Mezunları – Cüneyt Gültaş

SFS Okulu’nun bu ayki konuğu UCS Bilişim’de Uygulama Geliştirme Müdürü olarak görev yapan Cüneyt Gültaş.

-Sizi biraz tanıyabilir miyiz?

1978’de İstanbul’da doğdum. 1998’de Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı bölümünden mezun oldum ve iş hayatıma başladım. 1999 yılında SFS’de yazılım uzmanı olarak çalışmaya başladım. Çalışma hayatımın büyük bölümü SFS’de geçti diyebilirim. 2008’de Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bilişim Sistemleri bölümünde yüksek lisansımı tamamladım. 15 yıl boyunca SFS’de farklı görevlerde bulunduktan sonra 2014’te Aksigorta’ya Çözüm Geliştirme Bölüm Müdürü olarak geçtim. 3 yıl Aksigorta’da çalıştıktan sonra Koçsistem’e geçtim. 1 yılın ardından UCS Bilişim’de işe başladım ve  2 yıldır da burada çalışıyorum. Evliyim ve 2 çocuk babasıyım.

-SFS’de kaç yıl çalıştınız? Hangi görevleri üstlendiniz?

Yazılım Uzmanı olarak başladığım SFS’de 15 yıllık süre içinde bir çok farklı görev üstlendim. Ağırlıklı olarak CRM, BPM ve Kampanya Yönetimi modüllerinde görev aldım. Birçok sigorta şirketinde önemli projeleri hayata geçirdik. Uzun yıllar yazılım müdürü olarak ekip yönettim. Ürün yönetimi departmanının kurulmasıyla beraber ürün yöneticiliği yapmaya başladım. SFS’nin yurt dışına açılım yaptığı dönemde ağırlıklı olarak ön satış süreçlerinde görev aldım. Ayrılmadan önce grup müdürü olarak çalışıyordum.

-SFS’de çalışmak size neler kazandırdı?

SFS’de çalışmak öncelikle ürün geliştirme ve fonksiyonel tasarım konusunda ciddi deneyimler kazanmamı sağladı. Çok kaliteli bir ekibimiz vardı ve gelişimimize önemli katkıda bulunacak yöneticilerle çalışma fırsatı buldum. İş hayatına yeni başlamış biri olarak bundan daha iyi bir fırsat olamazdı.

SFS bana müşterilerden gelen istekleri proje bazında yapılacak geliştirmeler olarak değil, kapsamlı çözümler üreterek, ürünümüzü geliştirme fırsatı olarak görme vizyonu kazandırdı. Bunlar dışında en önemli kazançlardan biri de farklı alanlarda çalışma fırsatı sunulması oldu. Yöneticilerim bana güvenerek farklı görevlerde çalışma fırsatı verdiler, bu görevlerde başarılı olmam için de daima destek oldular. Sigorta sektöründe farklı şirketlerle çalışma şansımız oldu. Gerek yurt içi gerekse yurt dışında birçok şirketin farklı ürünlerini ve süreçlerini tanıma fırsatı buldum.

Ayrıca SFS, çalışanları ve müşterileri ile bir aile havası yakalamayı başaran ender şirketlerden biri. Bu ortam sayesinde çok güzel dostluklar edindim. Aradan yıllar geçse de bir organizasyon düzenlendiğinde hala ortak noktası SFS olan bir çok insanın bir araya gelebildiğini görmek çok güzel.

-Sizce SFS’yi rakiplerinden ayıran özellikler nelerdir?

En önemli fark SFS’nin ürün mimarisi ve ürünün fonksiyonel tasarımı sayesinde müşterilerine kazandırdığı pazara hızlı giriş avantajı. Sigorta şirketleri ürün ve süreçlerini tasarımcılar ile istediği gibi şekillendirerek çok hızlı bir şekilde hayata geçirebiliyorlar. Bir çok yerde proje olarak geliştirilecek yapılar SFS ürününde standart olarak 20 yıl öncesinden tasarlanmış durumda. Böylece birçok değişiklik yazılım geliştirmeye gerek kalmadan yapılabiliyor.

-Şu anki görevinizden bahseder misiniz?

2 yıldır UCS Bilişim’de yöneticilik yapıyorum. Çağrı Merkezi sektöründe altyapı kurulum, entegrasyon ve yazılım çözümleri hizmetleri sunuyoruz. Şu anda Akbank’ta Bilgi Teknolojileri Çağrı Merkezi bölümünde 15 kişilik bir ekibin başındayım, Scrum metodolojisi ile gelen proje ve taleplerin geliştirilmesi konusunda hizmet veriyoruz.