Sektörün Kadın Çalışanları Derneğine Kavuştu

SFS’nin COO’su (Chief Operating Officer) Şule Şentürk’ün de kurucu üyelerinden olduğu Kadın Sigortacılar Derneği (KASIDER) kuruldu.

Kurucu Başkanlığını Sema Tüfekçiler’in yaptığı derneğin Yönetim Kurulu, Nihal Asker, Nermin Borucu, Denise Nart, Yağmur Aksudoğan, Elif Hazinedaroğlu, Ebru Yüksekbilgili, Binnur Ala Birsen, Zeren Kılıç Yalçın, Fatma Katip Atay, Şule Şentürk ve Necla Aksoy gibi sigorta sektörünün yakından tanıdığı isimlerden oluşuyor.

Derneğin; sigorta sektörü özelinde Türkiye Cumhuriyeti yasalarında kadınlara verilen hakları korumak, geliştirmek, kadının iş yaşamında çağdaş ve saygın yerini alabilmesi, cinsiyet ayırımının kaldırılması, eğitim, gelişim, terfi gibi her alanda eşitliğin sağlanmasına yönelik çalışmalar yapmak amacıyla kurulduğunu belirten Kadın Sigortacılar Derneği Başkanı Sema Tüfekçiler, “Gerek iş yaşamında, gerek siyasi ve sosyal her alanda engelleri kaldırabilmek ve daha fazla kadın görebilmek umudunu taşırken, bu umudu gerçeğe çevirebilmek için kolları sıvamak gerektiğine ve bu amaç çevresinde birleşen kadın sigortacılar ile bu derneği kurmaya karar verdik. Derneğimiz KASIDER, kadın ve erkek çalışanlar arasında kutuplaşma yaratmak gibi bir amaca sahip değildir. Aksine, derneğimiz erkek ve kadın çalışanlar arasında fırsat eşitliği oluşturmak amacını taşıyan bir dernektir” ifadelerini kullandı.