Özel Sağlık Sigortaları Corona Virüs Tedavisinde Geçerli Mi?

Çin’de başlayıp, tüm dünyayı etkisi altına alan Corana Virüs (Kovit-19) Türkiye’yi de tehdit ediyor. Corana Virüs tanısı konan hasta sayısının arttığı ülkemizde de söz konusu vakaların Özel Sağlık Sigortası (ÖSS) ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortası (TSS) teminat kapsamında olup olmadığı son günlerin en çok tartışılan konularından biri oldu.  

Sağlık Bakanlığı’nın son yayımladığı genelden önce Corona Virüs enfeksiyonu şüphesi olan kişinin özel sağlık kuruluşlarına başvurması durumunda, ilgili kurum tarafından 112 aracılığı ile bu konuda belirlenmiş kamu sağlık kurumlarına transferinin sağlanması gerekiyordu. Bu aşamada sadece devlet hastanesine transfer gerçekleşene kadar yapılan muayene, tetkik ve tedaviler Özel ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortalarından karşılanabiliyordu.

Sağlık Bakanlığı’nın son yayımladığı genelge ile sağlık kurumlarına müracaat eden hastaların Corona Virüs tanısı kesinleşinceye kadar devlet, vakıf ve tüm özel hastanelerce kabul edilip, tedavi süreçlerinin yapılması zorunlu hale getirildi. Dünya Sağlık Örgütü, Corona Virüsü salgın hastalık (pandemi) ilan ettiği için için Özel ya da Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları devre dışı kalıyor. Corona Virüs tedavisinde tüm tedavi giderleri devlet tarafından karşılanıyor.