Maher Holding’den Yeni Yatırım

Maher Holding, kredi risk yönetim platformu Kredico’nun çoğunluk hisselerini devralarak yatırım çalışmalarına bir yenisini ekledi.

Maher Holding Üst Yöneticisi Uluçeçen, Kredico ile yapılan anlaşma çerçevesinde şirketin çoğunluk hisselerini devraldıklarını belirtti.

Uluçeçen, “Kredico markası bundan sonra faaliyetlerine Maher Holding bünyesinde devam edecek. Bu yatırım bizim teknoloji ve finans alanında planladığımız büyüme çalışmalarının bir parçasıdır. Kredico ile sigorta ve finans sektörüne yönelik bir çok yeniliği hayata geçireceğiz.” ifadelerini kullandı. Kredico Kurucu Ortağı Ender Varlık ise altyapı yatırımlarını tamamlayarak kredi risk karar motoru ve platformunu canlıya aldıklarını kaydetti. Varlık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kredico, finansal ve coğrafi bazlı segmantasyon verilerini kullanarak oluşturulmuş algoritma ile bireylerin ve işletmelerin kredi risk puanını hesaplamaktadır. Tübitak Kobi Ar-Ge Başlangıç Destek Programı kapsamında finansal geçmişi olmayan bireylerin kredi risk puanlarının hesaplanmasında kullanılmak üzere veri zenginleştirme çalışmalarına devam etmektedir.”