HDI Sigorta, Ergo Türkiye’yi Bünyesine Kattı

Türkiye’de hayat dışı (elementer) sektörde faaliyet gösteren ve geçtiğimiz Liberty Sigorta’yı satın almasıyla dikkatleri çeken Talanx Grubu bünyesindeki HDI Sigorta, ERGO Türkiye’yi satın aldı.

Karşılıklı imzaların atılmasıyla ERGO Türkiye resmen Talanx Grubu’nun oldu. HDI International AG’nin CEO’su ve Talanx AG’nin Yönetim Kurulu üyesi Sven Fokkema, “Ölçek ekonomisi yoluyla ve potansiyel sinerjileri kaldıraç olarak kullanarak, Türkiye’deki faaliyet kârımızı daha da arttırmayı hedefliyoruz. ERGO Türkiye’yi satın alarak, ürün portföyümüzün çeşitliliğini de önemli ölçüde arttırıyoruz. Bu satın alma HDI Sigorta’yı Türkiye’de 11. sıradan 7. sıraya yükseltecek.” dedi.

Bu satın almanın sonucunda, bölümün Türkiye’deki prim üretimi hacmi yaklaşık 0.8 milyar TL artarak 2.5 milyar TL’ye ulaşacak ve pazar payı da yüzde 5’in üzerine yükselmiş olacak. Bu işlemin iki yıl sonra olumlu bir kâr katkısı yapması ve buna bağlı olarak da hisse başına kazançta olumlu etkiler meydana getirmesi bekleniyor. Taraflar satın alma bedelini açıklamama üzerinde anlaştılar. Rekabet Kurumu ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan gerekli onayların alınmasına müteakip satın alma süreci tamamlanacak. Bu onayların 2019’un ikinci yarısında alınması bekleniyor. ERGO Türkiye 2018 yılında yüzde 1.6’lık pazar payıyla 0.8 milyar TL prim üretimi gerçekleştirmişti. Şirketin yaklaşık 320 çalışanı ve 1500 aracıdan oluşan bir dağıtım ağı bulunuyor.